:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Maa 14 / 2016
  • Kommentit poissa käytöstä
Naama
Blogi

Blogi: Timanttista touhua

”Urheiluromantikoksi” tunnustautuva jalkapallovalmentaja Harri Kumpulainen kirjoitti pari viikkoa sitten salibandysivusto Pääkallon vieraskynätekstissään siitä, mikä saa hänet vaivautumaan urheilutapahtumien katsomoon ja miksi hän suosittelee sitä muillekin. Kumpulainen listaa jutussaan pitkän litanian toinen toistaan vavisuttavampia seikkoja, jotka puoltavat katsomoon tulemista.

Pitkän listan päätteeksi Kumpulainen kirjoittaa tietoisen pysäyttävän loppuanekdoottinsa: ”Siksi minä seuraan tyttöjen ja naisten urheilua.”

Salibandyliitto on lanseerannut tyttöjen salibandyn ympärille mainoslauseen ”Tyttösäbä on timanttia”. Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että en ole ihan varma, onko kyseinen slogan enää virallisesti käytössä, mutta lievästä korniudestaan ja teennäisyydestään huolimatta siinä asuu totuuden siemen. Kyllähän se on timanttista touhua!

Tästä timanttisesta touhusta Pirkoissakin on saatu tällä kaudella nauttia sekä naisten ja tyttöjen salibandyn parissa.

Historiansa ensimmäistä kertaa valtakunnallisella tasolla 1. divisioonassa pelannut naisten edustusjoukkueemme säilytti sarjapaikkansa, joten Pirkat on mukana naisten divarissa ensi kaudellakin – taas vuoden kokeneempana. Tällä kaudella moni seuran omista nuorista otti naisten joukkueessa ensiaskeleet aikuisten peleihin ja vakiinnutti kauden edetessä paikkansa naisten divarissa.

Nämä samaiset nuoret ovat tuoneet Pirkkoja ja Pirkkalaa esille upeasti hienoilla peliesityksillään valtakunnallisissa B- ja C-tyttöjen SM-sarjoissa. Viikonloppuna päättyi C-tyttöjen SM-sarjan runkosarja, jonka Pirkat upeasti voitti! Näin ollen Pirkat saa kotiedun pudotuspelien kaikissa vaiheissa.

Myös B-tyttöjen SM-sarjassa Pirkkain pelit jatkuvat vielä, kun B-tyttöjen runkosarjassa Pirkat oli kahdeksas ja se toi paikan paikan playoff-karsinnassa, joka pelataan ensi viikonloppuna.

Sekä naisten että miesten, tyttöjen ja poikien urheilu on yhtä arvokasta, vaikka välillä vielä näin 2010-luvullakin sitä ei valitettavasti kaikesta huomaa. Yleisesti ottaen tuntuu, että mimmit joutuvat taistelemaan paikastaan ja arvostuksesta vieläkin kovempaa kuin kundit.

Meidän Pirkoissakin  täytyy tehdä joka päivä töitä sen eteen, että harrastaminen seurassamme on kaikille tasapuolista ja kaikille suodaan tasavertaiset mahdollisuudet kehittymiseen, riippumatta sukupuolesta tai muistakaan seikoista. Mielestäni olemme nyt jo tässä suhteessa hyvässä tilanteessa, mutta varmasti parantamisen varaa vielä on.

Kannustan teitä kaikkia noudattamaan Harri Kumpulaisen antamaa ohjeistusta ja saapumaan Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen katsomoon kannustamaan C-tyttöjen joukkuettamme tänä keväänä! C-tyttöjen puolivälierät alkavat Pirkkalassa pitkänäperjantaina 25.3. klo 15.00.

 

Iiro-Pekka Airola
toiminnanjohtaja
Pirkkalan Pirkat ry

Kommentit on suljettu.