:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Tam 07 / 2016
  • Kommentit poissa käytöstä
Pirkkalan_Pirkat_SB
Edustus, miehet

Ennakko: Näin säilyt Divarissa!

Pirkat pelaa tulevana viikonloppuna kahdesti kotikentällään, kun peräkkäisinä päivinä Pirkkalaan saapuvat vieraaksi kuopiolainen SB Welhot lauantaina ja helsinkiläinen Erä Akatemia sunnuntaina. Ulkona paukkuu pakkanen, mutta vapaa-aikakeskuksen tukevien seinien sisällä on takuulla lämmintä, sillä Pirkat haluaa varmasti näyttää kotiyleisölle nyt parastaan, ja samaan oletettavasti pyrkivät myös vierasjoukkueet. Edessä onkin varmasti hieno kahden kotipelin viikonloppu, jota varten kyselimme hieman valmentajien mietteitä tulevasta. Jutussa myös ohjeet siihen, miten jutun otsikosta tehdään totta.

 

La 9.1. Pirkat – SB Welhot kello 17

Lauantaisaunan löylyihin vieraat tulevat Savosta, kun SB Welhot tuo keltamustat värinsä Pirkkain vastakkaiseen päätyyn.

– Todella tärkeä ottelu. Welhot on viivan päällä, eli sillä paikalla, jossa me halutaan vähintäänkin olla kun runkosarja loppuu, Pirkkain valmentaja Jani Vatanen sanoo.

Welhojen leirissä on oma käsityksensä, mikä lauantaina on kupletin juoni.

– Varmasti ollaan pallossa enemmän. Meidän täytyy pitää huoli, ettemme päästä Pirkkoja riistoihin niin, että meillä on huono kenttätasapaino. Eikä meidän pidä lähteä pakottamaan peliä, vaikkei onnistumisia alkaisi tullakaan heti, SB Welhojen valmentaja Jani Lipsanen sanoo.

– Se on uhkana, kun ollaan muka liikkeellä ennalta heikompaa porukkaa vastaan, että omassa pelissä vain maaliin johtaneet vaihdot tyydyttävät. Ja jokaisessa vaihdossa lähdetään hakemaan sitä maalia liian isolla riskillä pakottaen. Ei saada sortua siihen miinaan vaan pitää kunnioittaa peliä sekä vastustajaa. Voitto riittää meille ja tällä kertaa mieluummin vaikka 0-1 kuin 10-11,  kuopiolaisryhmän käskijä tähdentää.

Welhot on pelannut edellisillä Divari-kausillaan voitokasta salibandya, sillä kahtena edellisenä keväänä kuopiolaisten liito kohti pääsarjaa on katkennut vasta liigakarsinnoissa.Tällä kaudella on kuitenkin ollut hiljaisempaa, ainakin toistaiseksi, sillä Welhot on hävinnyt selvästi enemmän otteluita kuin voittanut, ja tällä hetkellä se on juuri putoamisviivan päällä – matkaa alempana olevaan SBS Wirmoon on toki kolme pistettä, mutta vastaavasti otteluitakin mynämäkeläisillä pelattuna kolme vähemmän. Ja toki pudotusviivan alta ylöspäin tähyää muitakin nälkäisiä haastajia, kuten juurikin vaikkapa Pirkat.

Toisaalta Welhoilla ei ole matkaa ylempään playoff-viivaankaan kuin kolme pinnaa. Pudotuspelit kuitenkin kaiken muuttaa voi, sen SB Welhot tietää hyvin, sillä viime kevään Divari-finaaleihin se ponnisti runkosarjan 7. sijalta.

Welhojen kauden erikoisuus ovat olleet tasaiset ottelut, sillä moni ottelu on päättynyt niukasti vain yhden maalin marginaalilla, osa vasta jatkoajalla, kuten kuopiolaisten viimeisessä pelissä Steelersin vieraana. Toisaalta joukossa on toki isolukemisiakin , kuten muun muassa Pirkkain vierailu Savossa marraskuussa: silloin ei mennyt putkeen, vaan Welhot antoi vierailleen isän kädestä numeroin 9-3.

– Siilinjärvellä käytiin ottamassa käkättimeen huonon toisen erän takia. Sillon näkyi tuplapeliviikonlopun rasitus aika julmasti, ja Lipsasen pojilla oli melkoisen helppo työ pitää pisteet siellä, Vatanen kertoo.

Lipsanenkin tiedostaa Welhojen päässeen viimeksi Pirkkain kynsissä helpolla.

–  Pirkat on kuitenkin pystynyt yksittäisissä otteluissa ja tuplapeliviikonloppujen ensimmäisissä peleissä haastamaan aivan sarjan kärkinippuja ja kaatamaan esimerkiksi kovavireisen Vaasan. Joten odotan selkeästi tasaisempaa ottelua kuin viimeksi, Welho-valmentaja sanoo.

Enempää ei vanhoja muistella, vaan Pirkkalassa tahti olkoon toinen. Nyt Pirkkain on aika kaivaa esiin samanlainen taisteluasenne kuin monissa vieraspeleissä sekä muun muassa marraskuisessa riemukkaassa SB Vaasa -kotivoitossa. Tässä apua toivotaan myös katsomon suunnasta, sillä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella kyllä mökää mahtuu mökkiin – melurajoista ollaan oltu vielä kaukana. Kaikki yleisön tuki on nyt Pirkoille todella tärkeää!

– Ollaan näytetty, että pystytään tappeleen voitosta ketä tahansa vastaan. Viikonlopulle pitää saada vaan pääkoppa hereille ja vireystila korkealle! Tehdään lujasti niitä sovittuja juttuja porukalla, sillähän se voitto tulee, Vatanen linjaa.

Tärkeitä pisteitä on siis molemmille joukkueelle lauantaina jaossa. Nyt on ihan oikeasti tarjolla taas sellaista Divari-salibandya, että ei kannata jäädä kotiin ihmettelemään…

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1550639488560446/

 

Su 10.1. Pirkat – Erä Akatemia kello 15

Sunnuntaina Pirkkalaan saapuu vieraaksi Erä Akatemia, jonka kausi Divarissa on edennyt tähän asti tasaisen ”tappavasti”: 15 ottelua ja 15 sarjapistettä. Voittoja ja tappioitakin on saman verran (7) ja päälle yksi tasapeli. Joukkue majaileekin tällä hetkellä sarjataulukossa pudotuspeliviivan yläpuolella.

– Niin jargonialta kuin se kuulostaakin, niin odotan tasaista ja tiukkaa ottelua. Pirkat oli kauden avausmatsissa meille todella vaikea vastustaja ja minulle ei ole ollut yllätys, että Pirkat on ottanut koviakin päänahkoja. Odotan myös viihdyttävää ja maalirikasta ottelua, Erä Akatemian luotsi Jarmo Härmä ennakoi.

Kauden avausottelussa Tapanilassa Pirkat ahdisti Erä Akatemian niin tiukille kuin olla ja voi, mutta pisteet jäivät silloin Akateemikoille niukasti 7-6. Kotijoukkueen valmentaja Jarmo Härmä loihekin lausumaan pelin jälkeisessä videohaastattelussa, että ”Pirkat ei tule olemaan tippujien joukossa tuolla peliesityksellä”.

– Sillon tuli vielä paljon turhia virheitä, jotka kostautui oikeutetulla tavalla. Ollaan saatu nyt niitä karsittua pois, ja varmasti kaverikin on saanut peliään vietyään eteenpäin. Tiukka matsi tämäkin! Itse joudun seuraamaan tätä peliä tulospalvelun puolelta perhejuhlan takia, mutta yleensä on mennyt hyvin, kun oon pysynyt pois sekoittamasta pakkaa, Pirkkain valmentaja Jani Vatanen veistelee.

Loka-marraskuussa Erä Akatemian peli yski, ja joukkue hävisikin viidesti putkeen. Sen jälkeen helsinkiläiset ovat saaneet taas hieman ryhtiä otteisiinsa ja viimeisistä neljästä pelistä kolme on ollut voitokkaita. Tietynlainen ailahtelevaisuus on kuitenkin leimannut tapanilalaisten peliä läpi kauden, sillä joukkue ei ole pystynyt kertaakaan voittamaan peräkkäin useampaa kuin kahta ottelua.

– Akatemiassa on hyvät pohjat valettuna, mutta silti muutoksia pelaajistoon ja pelitapaan tuli viime kaudesta suhteellisen runsaasti, joten melko hakemista pelaaminen kokonaisuutena on ollut. Nyt kuitenkin viime aikoina peli on alkanut näyttämään hyvältä, liekö jätkät vihdoin ovat alkaneet oppimaan Oulun murteen salat, pohjoisesta Helsinkiin muuttanut Härmä aprikoi.

Kaikki tietävät, mikä tilanne sarjataulukossa tällä hetkellä on, mutta kaikki on muutettavissa – Härmä tietää senkin. Viime kaudella mies nimittäin luotsasi Divarissa silloista sarjanousijaa Limingan Niittomiehiä, jolla oli 18 ottelun jälkeen kasassa vain 10 pinnaa. Lopulta LNM kuitenkin säilytti paikkansa, kun saldo kauden lopussa 26 ottelun jälkeen oli 21 pistettä.

Onkin siis kysyttävä Härmältä, miten Divari-nousijan sarjapaikka säilytetään? Vastaus on moniulotteinen.

– Ihmiset ja ei edes laji-ihmiset tajua miten kovia haasteita on pystyä synnyttämään jatkumoa liiga- tai divarinousun jälkeen, varsinkin jos merkittävästi ei siirtomarkkinoilla mekkaloida. Varsinkin Divarissa tämä korostuu karun sarjasysteemin takia, kun kolme tippuu suoraan. Onneksi tämä ”vääryys” korjaantuu tulevaksi kaudeksi ja enää yksi tippuu suoraan ja kaksi karsii – minusta se on oikea kaava, Härmä aloittaa.

– Sarjapaikan säilyttäminen vaatii nousijana paljon – pitäisi nopeasti omaksua sarjan lainalaisuudet ja siinä samassa kyetä säilyttämään itseluottamus ja tekemisen taso arkisessa aherruksessa vaikka kirveleviä niukkoja tappioita tulee reilusti väkisinkin. Yleensä säilyminen vaatii jonkun hyvän putken, jolloin peli ja varsinkin tulokset lähtevät rullaamaan suosiollisesti – näin kävi meille Limingan kanssa viime kaudella kreivin aikaan kun 20 pelin jälkeen oli kasassa nihkeät 11 pistettä, mutta sitten pakkoraossa saatiin hurmosta päälle ja viimeisistä kuudesta pelistä voitettiin viisi, hän jatkaa.

Niin sarjapaikan säilyttämisessä kuin muidenkin sijoitusten jahtaamisessa ei voi kuitenkaan ottaa kuin aina yhden askeleen kerrallaan. Sunnuntainen steppi on tärkeä niin Pirkoille kuin Erä Akatemiallekin, joten tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon!

– Lauteille vaan, tilaa on toistaseksi ainakin ollut ja varmasti on lämpösempi kuin pihalla, Jani Vatanen kannustaa.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1068937509824219/

 

Lämpimästi tervetuloa viikonlopun otteluihin!

Kommentit on suljettu.