:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Lok 22 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
ojala
Edustus, miehet

Ennakko: Kokeneita sinikettuja ja nuoria teräsmiehiä

La 24.10. klo 14 Pirkat – Blue Fox

Lauantaina Pirkkain taival miesten Divarissa jatkuu jälleen kotikentällä, kun Blue Fox matkustaa Uudenkaarlepyyn idyllistä Pirkanmaalle. Ottelu alkaa aiemmista poiketen jo kello 14.00, mikä kannattaa yleisön huomioida, ettei tarjolla ole katsottavaksi enää vain matonpurkutalkoita…

Pirkkalaan saapuva Blue Fox on saanut Divariin lentävän lähdön ja joukkue johtaa tällä hetkellä sarjaa. ”Siniketut” ovat napsineet seitsemästä ottelustaan peräti kuusi voittoa, joista nyt viisi putkeen. Blue Fox onkin sarjakärjessä monien yllätykseksi, minkä myös Salibandyliitto huomioi jutussaan hiljattain.

– Haaste on kova, kun sarjakärki tulee kylään. Vastustaja on päästänyt keskimäärin vain hieman yli kolme maalia peliä kohden, joten oman puolustamisen pitää olla jiirissä, mikäli pisteitä halutaan jättää Pirkanmaalle, Pirkkain valmentaja Jani Vatanen summaa.

Pirkat hakee vielä kauden avauspisteitään. Muutaman kerran on ollut jo lähellä, kuten viimeksi viime lauantaina kotipelissä SBS Wirmoa vastaan, mutta vielä ei ole nähty onnistunutta 60 minuutin peliä. Sitä Pirkat lähtee nyt nälkäisenä jahtaamaan, ja sitä myötä varmasti myös lopputulos on hyvä.

Blue Fox juoksuttaa Pirkkalan saliin melkoisen määrän divarikokemusta. Seura on tämän sarjatason maratontaulukon kärjessä pelattuaan ykkösdivisioonassa peräti 18 kautta. Myös liigatasolla Blue Fox on nähty viiden kauden ajan, mutta se aika ajoittuu vuosituhannen vaihteen tuolle puolelle. 2000-luvun Blue Fox on siis tahkonnut ykköstä, mutta pysynyt siellä koko ajan, kuten maratontaulukon tilastotkin kertovat.

Ja kun historian kirjoja kaivellaan, toki Blue Foxista erottuu pari miestä ylitse muiden: ”Ikisiniketut” Johnny Ojala ja Jori Isomäki.

Hyökkääjä Ojala pelaa nyt 11. kauttaan Divarissa, joista menossa on 10:s perättäinen Blue Foxissa. Lisäksi Ojala on pelannut ”sinikettujen” paidassa neljällä liigakaudella.

Puolustaja Isomäki on pelannut seurassa koko Divari-uransa, josta menossa on 15. kausi. Jori Isomäki on pelaamisen ohella tällä kaudella myös Blue Foxin päävalmentaja, joten miehen rooli ja vastuu seurassa on iso.

Ennen tätä kautta Isomäellä oli pelattuja Divari-otteluita 269 (tehopisteet 78+279=357) ja Ojalalla 255 (pisteet 333+357=690). Toki molemmilla herroilla on vankka kokemus myös liigasta ja Isomäellä jopa MM-kisoja myöten. Foxista kannattaa muistaa myös väriläiskä Tero Saaristo, joka johtaa tällä hetkellä joukkueensa sisäistä pistepörssiä.

– Kovia jätkiä siellä on, pitkät urat, isot pisteet. ”Bull” Mentulaa lainaten: ”Ei voimuuta sanoo ku hattuu nostaa!”. Kunnioitetaan, mutta ei kumarrella!”, Vatanen linjaa.

Jani Vatanen heittää vielä Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen katsojille vinkin seurata kentällä sekä vierasjoukkueen numeroa #49 että kotijoukkueen numeroa #6:

– Lauantai-illalla tiedetään kumpi Ojala on kaikkien aikojen pörssissä edellä. Tällä hetkellä eroa on sellaiset 700 pistettä…

Ilmoittaudu tapahtumaan Facebookissa.

Ottelun tilastoseuranta: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/pirpi-blue-fox/8638/299

 

Su 25.10. klo 13.30 Steelers – Pirkat

Lauantain jälkeen jatketaan päiväotteluiden teemalla, sillä myös sunnuntain vieraspeli Hämeenlinnassa alkaa poikkeuksellisen aikaisin, jo kello 13.30. Matkaa Hämeenlinnaan on sen verran niukasti, että voitaneen jopa puhua jossain määrin paikallisottelusta – semminkin, kun tämän kauden Divarissa ei Pirkkain lisäksi muita Pirkanmaan edustajia ole.

Samaan syssyyn pelireissun kilometreistä voidaan todeta, että paikallehan hurauttavat helposti myös fanit. Katsottavaa riittää, sillä säkenöivän vierasjoukkueen lisäksi näkemisen arvoinen on myös Hämeenlinnan komea Elenia-areena. Ja onhan sitä areenaa isännöivä Steelerskin mainitsemisen arvoinen, joten pyhänäkin on kaikki ainekset oikein mielenkiintoiseen Divari-soppaan kasassa.

Jos Blue Foxista nostettiin esille laji-ikonit, niin Steelersistä täytyy mainita hivenen nuoremman polven tekijöitä. Kun ”sinikettujen” Isomäki ja Ojala luutivat jo täyttä häkää isojen poikien liigapeleissä, Ville Lastikka ja Nico Jonaeson vasta tekivät tuloa tähän maailmaan. Lastikka on vuosimallia 1996, Jonaeson 1994. Lastikka iski viime kaudella Divarissa pisteet 51+20=71, mutta liigaseurojen kosiskeluista huolimatta jäi vielä Steelersiin. Myös Jonaeson rikkoi viime kaudella 50 pisteen rajan.

Tälläkin kaudella he ovat miehittäneet – jos tässä kohtaa tätä sanaa voi käyttää – Steelersin pistepörssin kärkisijat, ja ovat koko sarjankin pörssissä top-3:ssa.

Myös Steelers on saanut pikku hiljaa peliään kulkemaan, ja heillä on nyt alla kolmen ottelun voittoputki. Näin ollen Pirkat pääsee lauantain tapaan mukavaan tilanteeseen: haastamaan ja yrittämään vastustajan voittoputken katkaisemista.

– Kova peli tulee sunnuntainakin. Etenkin duo Lastikka-Jonaeson on sellasia vekkuleita, että niiden kanssa pitää olla todella tarkkana, muita pelijanttereita unohtamatta. Joukkueelle pelaaminen ja uhrautuminen, pelivalmius ja nöyryys, siinä muutama juttu, joiden pitää toimia, Pirkat-luotsi Jani Vatanen sanoo.

– Lähdetään peliin puolta tuntia normaalia aikasemmin, niin pojat ehtii kuvailla ja ihmetellä Elenian isoja ovia ja kirkkaita valoja. Siinä vaiheessa, kun pilli soi, niin oltaisi sitten heti valmiina tekemään sitä, mitä näissä kekkereissä on tarkotus tehdäkin.

Ottelun tilastoseuranta: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/steelers-pirpi/8642/299?id=2835&name=PirPi

 

Kuva: Teemu Paukaimainen

Kommentit on suljettu.