:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Tam 12 / 2016
  • Kommentit poissa käytöstä
pirkkalankoivu
Edustus, miehet

Ennakko: Kumpi kaatuu, mänty vai koivu?

Pirkat – Josba su 17.1. kello 15
Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa

 

Pirkkalaan saapuu sunnuntaina vieraaksi Josba. Joensuulaisten edellisestä vierailusta Pirkkalassa onkin vierähtänyt liki vuosikymmen. Jos tähän hätään kaivettuja epävirallisia historiankirjoja on uskominen, edellinen Pirkat-Josba-ottelu on pelattu 17.12.2006. Tuolloin sarjatasona oli Salibandyliiga ja ottelun lopputuloksena Josban 4-6-vierasvoitto. (Itse asiassa ihan tiukka vääntö siihen nähden, että tuon kauden runkosarjassa Josba oli 4:s ja Pirkat 14:s.).

Josba on seurannimi, jonka tuntevat kaikki vähänkään salibandya seuranneet ihmiset. Joensuulaisseurasta ovat ponnistaneet maailmalle muun muassa sellaiset pelimannit kuin Tatu Väänänen, Esa Jussila ja J-P Lehtonen sekä muiden muassa maajoukkuevalmennuksessa meritoituneet Petri Kettunen ja Antti Ruokonen, joista jälkimmäinen nähdään tällä kaudellakin Josban penkin takana.

Josban palkintokaapista löytyy tukku SM-mitaleja, myös ne kirkkaimmat vuosilta 1992 ja 1994, mutta viime vuosina menestyksen sijaan Josbassa on jouduttu taistelemaan putoamisesta. Viime keväänä lopulta kävi sitten niin, että Josban tie vei alaspäin Divariin.

Nyt Josbassa yritetään kasvattaa uusia väänäsiä, jussiloita ja lehtosia seuran omasta lahjakkaasta juniorikaartista, joka muun muassa vei toissa keväänä B-nuorten SM-hopeaa. Ruokosen joukkueissa Joensuussa on perinteisesti vannottu kovan kuntopohjan ja juoksuvoiman nimeen, ja niin tekee tämäkin nippu. Iloiset itäsuomalaiset painavat menemään kaukalossa nuoruuden innolla. Ihmekös tuo, kun Josban pelaajien syntymäajat ovat vuosilta, jolloin Pirkkain konkariosasto kurvaili jo ajokortit taskussa auton ratissa.

Heitetään pari esimerkkiä. Josban sisäistä pistepörssiä johtaa 23 paunalla Eetu Sorvali, joka on syntynyt 1998. Josban kakkospistemies tähän asti on ollut Samu Juvonen (-96). Sisäisen pistepörssin kolmonen Jesse Reijonen (-89) onkin sitten jo joukkueensa nestoriosastoa.

Ennakkoasetelmat sunnuntain otteluun ovat kaiken kaikkiaan kaikkiaan herkulliset. Josba saapuu Pirkkalaan varmasti täynnä revanssihenkeä, sillä marraskuun lopulla Pirkat kävi Joensuu Areenassa tarjoamassa shokkihoitoa hakemalla 5-4-vierasvoiton. Pirkkain pelikirjan välistä löytyy siis Josbaa vastaan todistetusti voittoisa resepti. Sunnuntain ”kokkisotaan” lähdetään tietysti uusin aineksin ja puhtaaksi pestyin kattiloin, mutta eiköhän Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa saada kypsymään oikein mehukas Divari-soppa yleisön makuhermoja hellimään.

Josba aloitti kauden väkevästi ja porskutti seitsemän ensimmäistä ottelua läpi ilman tappioita (6 voittoa, 1 tasapeli). Sen jälkeen on Josban kone on kuitenkin alkanut yskimään. Viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarissa Pirkat onkin Josbaa pisteissä edellä 6-5.

Pirkat on alkukauden oppirahojen makselun jälkeen parantanut otteitaan ja osoittanut, että pystyy taistelemaan tosissaan Divarissa. Siitä on tuloksena muun muassa se, että viidestä viimeisestä ottelusta neljä on mennyt jatkoajalle. Vaikka noissa peleissä onnikaan ei ole aina hymyillyt ja voitot ovat kiertäneet joukkuetta, se on kuitenkin varma asia, että yksikään joukkue ei tule pääsemään Pirkkain kynsissä helpolla. Viime viikonlopun tiukat väännöt kotikentällä SB Welhoja ja Erä Akatemiaa vastaan osoittavat, että Pirkoilta alkaa löytyä oikeanlaisia isännän otteita vapaa-aikakeskuksen kotikaukalossa.

Josba on vaikean jakson myötä valunut sarjataulukossa alaspäin ja joutuu nyt tosissaan taistelemaan paikasta pudotuspeleissä, joihin se takuuvarmasti tahtoo mukaan. Pirkat puolestaan käy omaa tiukkaa taistoon putoamista vastaan, joten molemmille joukkueille tarjolla on jälleen todella tärkeät kaksi sarjapistettä.

Tule ihmeessä katsomaan, kaatuuko sunnuntain savotassa Karjalan mänty vai Pirkkalankoivu (kuvassa)!

 

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/731773840293290/

Liput:

6 euroa (aikuiset) / 5 euroa (seuran jäsenet, opiskelijat, eläkeläiset ja 7-16-v. lapset)
Seuran juniorit jäsenkortilla ilmaiseksi
Ennakkoliput mobiiliin ZUPticketistä!

 

(Pirkkalankoivun kuva: Iides.fi)

 

 

Kommentit on suljettu.