:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Mar 20 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
rantanen_kuljettaa
Edustus, miehet

Ennakko: Saadaanko saalista Joensuusta?

Josba – Pirkat la 21.11.2015 klo 17.00 Joensuu Areena

Pirkkalan Pirkkain edustusmiehistö saa maistaa salibandyn Divarin valtakunnallisuutta todenteolla lauantaina, kun edessä on matka halki kauniin marraskuisen maamme iloiseen Itä-Suomeen asti. Siellä Pirkkoja odottaa Suomen suurin puurakennus Joensuu Areena, jota näissä merkeissä isännöi Josba, omalla laillaan suuri sekin.

Kaikki päättyy joskus, niin myös Josban taival Salibandyliigassa, vaikka se näyttikin usein katkeamattomalta taipaleelta. Kunnioitettavat 25 kautta pääsarjaa pelannut karjalaiskolonna vaihtoi sarjatasoa viime keväänä, ja silloinkin se oli yhden kauden ihmeeksi jääneen playout-kokeilun ”uhri”: runkosarjassa joensuulaiset olivat vasta neljänneksi viimeisiä, mutta kun kevään todellisissa pudotuspeleissä niin SalBa kuin TPS:kin olivat parempia, kutsui Josbaa täksi kaudeksi Divari.

2000-luvun alusta Josba ja Joensuu muistetaan täysistä jäähalleista finaaleissa ja Karjalan kunnaille houkutellun Janne Tähkän taituruudesta, mutta tämän vuoden Josba on täynnä nuoria tulevaisuuden lupauksia, jotka olivat hädin tuskin noina vuosina edes syntyneet. Divariin putoamisen myötä Josba otti uuden suunnan toimintaansa ja rakensi tämän kauden Divari-joukkueensa puolitoista vuotta sitten B-nuorten SM-hopeaa voittaneen rungon pohjalle. Nuorukaisia jalostaa eteenpäin valtavan pitkän päivätyön joensuulaisen ja koko suomalaisen salibandyn eteen tehnyt Antti Ruokonen, jonka poika Eemelikin pelaa Josbassa.

Nuori Josba aloitti Divari-kauden mainiosti ja meni seitsemän peliä ilman tappioita, mutta nyt Josba on kärsinyt tappion kolmessa viimeisessä pelissään. Kun Pirkoillakin on nyt alla kaksi tappiota, lauantaina Joensuussa kentälle juoksee siis kaksi kurssin kääntämistä yrittävää joukkuetta.

Pirkkain viime viikonloppu päättyi harmilliseen kotitappioon LNM:lle sunnuntaina, mutta jos tuossa pelissä nähtyjen kahden ensimmäisen erän taso pystytään viemään Järvensivun bussin mukana Joensuuhun koko 60 minuutiksi, aineksia on vaikka mihin. Kapteeni Jere Rantasen (kuvassa) sytytyspuheet ovat myös varmasti tehneet Pirkoille selväksi sen, että kaukalossa joukkue pistää kaiken likoon ja taistelee jokaikisestä sarjapisteestä. Josba-ottelu on Pirkoille viikonlopun ainoa, joten mitään ei tarvitse säästellä, vaan koko treeniviikon latingin voi panna peliin, kun aloitusvihellys Joensuu Areenan puurakenteissa kajahtaa.

 

Toivotaan hyvää peliä ja ajokeliä!

 

Ottelun liveseuranta: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/josba-pirpi/8672/299?id=2835&name=PirPi

Kommentit on suljettu.