:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Jou 16 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
pirkat-lasb_pietila
Edustus, miehet

Ennakko: Tauolta tauolle Lammin kautta

La 19.1. kello 17.00 LaSB – Pirkat

Pirkkalan Pirkat päättää kolmen viikon pelitauon Divarissa lauantaina Lammin Salibandyn vieraana. Salibandyliitto halusi rauhoittaa kotimaiset pääsarjat Suomessa pelattujen naisten MM-kisojen takia tyystin, ja siksi Pirkkainkin otteluohjelmassa on joulukuussa ollut toistaiseksi täysin tyhjää. Tuo radiohiljaisuus loppuu LaSB-ottelun ajaksi – minkä jälkeen sitten ollaankin taas pelaamatta kaksi viikkoa joulutauon vuoksi.

Naisten MM-kisoista saatiin aikaan komea spektaakkeli, ja todistetusti kisakatsomoissa nähtiin myös Pirkkain pelaajia, mutta nyt on siis aika laskeutua areenatasolta jälleen arkisemmille pelikentille kotoisan Divarin pariin. Edessä Pirkoilla on siis reissu tiivistunnelmaiseen Hakkalan liikuntakeskukseen Lammille, jossa isäntänä on odotetun väkevään vireeseen alkukaudella yltynyt LaSB. Joukkue johtaa tällä hetkellä koko sarjaa, ja siinä sivussa LaSB raivasi tiensä myös Suomen cupin välierään, jossa mittarina tulee olemaan Viikingit.

Viimeisestä kymmenestä Divari-ottelustaan LaSB on voittanut kahdeksan, ja kirsikkana kakun päällä on vielä voitokas Suomen cupin puolivälierä, jossa tuhatpäisen katsomon edessä Elenia-areenassa kukistui toinen hämeenlinnalaisjoukkue Steelers. LaSB onnistui kaatamaan paikallisvastustajansa marraskuussa myös sarjaottelussa, joten Hämeenlinnan salibandyvaltikka on tällä hetkellä tiukati LaSB:n hyppysissä.

Vilkaisu LaSB:n sisäisen pistepörssin kärkeen ei tuo suoranaisia yllätyksiä. Kärjessä keikkuu kokenut Heikki Hätönen (17+5=22).Pienenä yllätyksenä voisi ajatella sitä, että koko Divarin pistepörssissä Hätönen on ”vasta” kymmenentenä; tämä tosin kertonee enemmän LaSB:n laajasta ratkaisuvoimasta kuin mistään muusta. Paljon puhutut Kainulaiset miehittävät – vai pitäisikö sanoa pojittavat? – sopuisasti LaSB:n sisäisen pörssin peräkkäisiä sijoja 4-7.

Entäs sitten vierailija Pirkat? Kaunistelematta Pirkatkin löytyvät sarjataulukon kärjestä – jos taulukko vain käännetään päälaelleen. Mutta Pirkkainkin esitykset ovat menneet paljon eteenpäin esimerkiksi edellisestä LaSB-kohtaamisesta, jolloin lammilaiset vierailivat Pirkkalassa kotiavauksessa syyskuun lopussa (peli päättyi 3-8).

Lammille reissaakin Pirkanmaalta yllätysvalmis ja nälkäinen nippu, joka on valmis kohtaamaan Divarissa eteen tulevat haasteet yksi kerrallaan.

– Tauolla on toki ladattu vähän akkuja, paranneltu vammoja sekä harjoiteltu uusilla teemoilla, Pirkkain hyökkääjä Janne Nousiainen kertoo.

Joukkueen valmennustiimiinkin kuuluva Nousiainen tietää, että ryhmän on ladattava tiskiin joka kerta aivan kaikki.

- Meille jokainen peli ja piste on nyt tärkeä. Pirkat tulee olemaan paha vastus lopuissa peleissä, kenelle tahansa, hän lupaa.
Lammilla tarjolla olisi Pirkoille ennenaikainen joululahja. Lauantaina nähdään, millaisiin papereihin Hakkalan paketti on kääritty.

 

 

Ottelun tilastoseuranta: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/lasb-pirpi/8693/299?id=2835&name=PirPi

 

Kuva: Salibandyliiga/Topi Naskali

Kommentit on suljettu.