:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Hel 19 / 2016
  • Kommentit poissa käytöstä
Pirkkalan_Pirkat_SB
Edustus, miehet

Ennakko: Tie pohjoiseen

Vähiin käy ennen kuin loppuu – Divarin runkosarja nimittäin. Edessä on sarjan toiseksi viimeinen viikonloppu, ja sen kunniaksi Pirkat tekee koko kauden pisimmän reissun, kun edessä ovat ottelut Limingan Niittomiesten ja Kellon Lyönnin vieraana Oulun talousalueella.

Tähän viikonloppuun liittyy Pirkkain taustojen pre-seasonin suurin onnistuminen, kun kesän helteillä otteluohjelmaa vääntäessä LNM- ja KeLy-vierasottelut saatiin kalenteriin samalle viikonlopulle. Liitosta tulleessa alkuperäisessä ohjelmaesityksessä Pirkoille tarjottiin nimittäin kahta erillistä reissua pohjoiseen. Niin mukava kuin Järvensivun Tilausliikenteen laadukkaiden bussien pehmeillä penkeillä onkin matkaa taittaa, niin eiköhän se riitä, että tie pohjoiseen ajetaan kerran kaudessa.

Ohessa käydään läpi ennakkotunnelmat molemmista viikonlopun otteluista.

 

LNM – Pirkat la 20.2. kello 18 Limingan liikuntahalli

Heti alkuun on todettava, että Limingan Niittomiehet on yksi pääsarjojen messevimmistä seuranimistä. Historiaa ja perinteitä pursuavan yleisseuran salibandyjaoston kruununjalokiven vieraaksi paikalliseen liikuntahalliin matkataan siis lauantai-illan viettoon.

LNM on ollut yksi Divari-kauden myönteisiä yllättäjiä. Viime kaudella se pelasi ensimmäisen kautensa Divarissa perittyään sarjapaikan nousuun yltäneeltä oululaiselta Rankoilta Ankoilta. Viime kausi oli liminkalaisille vaikea, mutta se säilytti paikkansa huikean kevätkauden ansiosta. Nyt LNM:lle povattiin taas ennakkoon melko vaikeaa kautta, mutta pohjoisen pojat ovat näyttäneet ”asiantuntijoille” pitkää nenää ja porskuttavat komeasti pudotuspeliviivan yläpuolella. Toki tiukassa keskikastissa on vielä sekin riski olemassa, että LNM keikahtaa viivan huonommalle puolelle, mutta yhtä lailla on mahdollista, että se nappaa Divarin puolivälieriin kotiedun. Suomen karttaa vilkaisten jokainen tajuaa, että se olisi jo oikeasti etu isolla E:llä.

Mutta ei mennä asioiden edelle, vaan pelataan runkosarja ensin loppuun. Pirkkain kohtalo kauden päätteeksi tiedetään jo, mutta joukkue lähtee pohjoiseen pistämään parasta pöytään ja laittamaan kapuloita rattaisiin. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa marraskuussa Pirkkalassa Pirkat johti kahden erän jälkeen 2-1, mutta Niittomiesten vahva kolmas erä keikautti silloin pisteet Liminkaan maalein 3-7.

Pirkkain potentiaali tiedostetaan myös LNM:n – eli tuttavallisemmin ”Niittareiden” – leirissä.

– Tiukka matsi tulee, kyllä se on haastanut kaikkia joukkueita ja tiukka pelihän Niittareilla oli niitä vastaan Pirkkalassakin! Lähdetään tietenkin voittamaan, LNM:n maalivahti Sami Yli-Korpela sanaili Facebook-ennakossa.

Sami myös paljasti, ettei ole nähnyt tällä kaudella Pirkkoja lainkaan, mutta lauantainahan sitten nähdään! Jo oli aikakin!

 

Ottelun tulospalvelu: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/lnm-pirpi/8814/299?id=2835&name=PirPi

 

KeLy – Pirkat su 21.2. kello 15 Kastellin monitoimitalo

Sunnuntain ohjelmassa on sitten Oulussa vierailu komeaksi kehuttuun Kastellin monitoimitaloon, jossa Kellon Lyönti on pelannut tämän kauden kotiottelunsa Divarissa. Ellei ihmeitä tapahdu, ensi kaudeksi KeLy pääsee halutessaan takaisin tuttuun ja turvalliseen kotihalliinsa Jatuliin Haukiputaalle, sillä KeLylle on käymässä sama kohtalo kuin Pirkoillekin: kauden päätteeksi kutsuu taas 2. divisioona. Tosin hyvin pieni ja ohut teoreettinen oljenkorsi KeLyllä vielä on.

KeLyn otteluohjelman erikoisuus on se, että joukkue pelaa kauden viimeiset seitsemän otteluaan kotikentällä. Joukkue heitti pitkät reissut jo alkukaudesta, ja kävi Pirkkalassakin heti syyskuun lopulla. Tuolloin terävästi aloittanut KeLy vei pisteet 7-11.

Viime aikoina KeLy on erikoistunut tasapeleihin, sillä neljästä viimeisestä ottelusta peräti kolme on päättynyt tasan. Jatkoajoilla ei siis ole maaleja – ainakaan hyväksyttyjä sellaisia – nähty, vaikka parranpärinää onkin riittänyt Pääkallossa asti. Yhtä kaikki, kun tiedetään myös Pirkoille vuodenvaihteen molemmin puolin osunut jatkoaikojen suma, niin nämä KeLyn kokemat tasurifiilikset voidaan yhtä lailla jakaa Pirkkalassakin.

Milläs aseilla sitten Pirkat iskee? Koko viikonlopun osalta pelikirjan keskiaukeamaa raottaa Pirkkain sisäisen pistepörssin kärkeen kivunnut Janne Nousiainen.

– Molempiin peleihin lähdettäessä keskitytään omaan päähän ja omaan peliin, liikaa on viime peleissä ropissut omissa. Se asia kun saadaan viilattua kuntoon, niin pisteitä on Pirkkalaan luvassa, sanoi Nousiainen, joka kuuluu myös Pirkkain valmennustiimiin.

Puolustuspään tavoitteelle on myös annettavissa tarkka numeraalinen määre.

– Alle kuusi maalia/peli kun päästetään, niin voitto tulee kotiin, Nousiainen laski.

Näillä askelmerkeillä siis kohti pohjoista!

 

Ottelun tulospalvelu: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/kely-pirpi/8815/299?id=2835&name=PirPi 

 

Kommentit on suljettu.