:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Jou 30 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
oskari_koivisto
Edustus, miehet

Ennakko: Vuosi vauhtiin toisella kotimaisella

Hädin tuskin on kalenterissa sivu saatu vaihdettua 2016:n puolelle, kun Pirkkalan Pirkat aloittaa alkuvuoden tiiviin jakson salibandyn Divarissa. Heti tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna edessä ovat tuplapelit, kun ensin lauantaina bussin nokka suunnataan kohti Pohjanmaata ja Uuttakaarlepyytä, eikä vuoden ensimmäistä kotiottelua tarvitse odottaa edes täyttä vuorokautta ÅIF:n saapuessa pyhäpäivän vieraaksi Pirkkalaan.

Viikonloppuna Pirkoille tutuksi tulee myös toinen kotimainen, kun lauantain ottelutapahtumassa hommat hoituu monessa kohtaa ensisijaisesti på svenska, ja sunnuntain vierailijoillakin se esiintyy – no, ainakin seuran nimessä. Tässä otteluennakossa edetään kuitenkin pääosin tällä ensimmäisellä kotimaisella.

 

La 2.1. kello 16.00 Blue Fox – Pirkat

Suomi on kaksikielinen maa ja tästä kulttuurisesta rikkaudesta osansa saa maistaa myös Pirkat lauantaina, kun se matkustaa Uuteenkaarlepyyhyn (Nykarleby) Tähtihalliin (Stjärnhallen) kohtaamaan paikalliset innebandyföreningen (Blue Fox). Kun isäntäjoukkueen Facebook-tapahtumassakin vierasjoukkueen kotipaikaksi kerrotaan harvemmin esillä oleva mutta toki virallinen Birkala, niin arkea piristävä mukava kielikylpy on valmis. Tämäkin kertoo kirjaimellisesti omaa kieltään siitä, että Divari on aidosti ja hienosti valtakunnallinen sarja. Kielirajatkin rikkoutuvat sujuvasti ympäri ämpäri Suomea reissatessa.

Mutta mikäs se on matkatessa, kun eteen tulee tällaisia otteluita. Blue Fox on pelannut Divaria iät ja ajat, ja sen idyllisessä kotikaupungissa Uudessakaarlepyyssä riittää lajikulttuuria. Tämä tuo yleisöä ja tunnelmaa paikalliseen Tähtihalliin, mistä myös vierasjoukkueet pääsevät nauttimaan.

Tälle kaudelle Blue Foxia ei veikkailtu aivan sarjan kärkipaikoille, mutta hurjalla kokemuksella ja rutiinilla marinoidut ”siniketut” ovat ennakkoarvioista vähät välittäneet. Joukkue lähti joulutauolle sarjan kakkossijalta pelattuaan vakuuttavan syyskauden – osana sitä he kävivät muun muassa lokakuussa Pirkkalassa voittamassa Pirkat 5-8. Vieraspeleissä Blue Fox on ollutkin erityisen vakuuttava, sillä sen kauden ensimmäinen reissupelitappio tuli vasta juuri joulun kynnyksellä Tapanilassa Erä Akatemialle. Kun kettulauma hävisi myös sitä edellisessä ottelussaan Pohjanmaan derbyssä SB Vaasalle, Blue Fox lähtee Pirkat-otteluun kahden ottelun tappioputki niskassa. Pirkoilla on siis mahdollisuus pidentää tätä putkea lauantaina.

Ehkä hivenen yllättävää on, että Blue Fox on viihtynyt tällä kaudella tosiaankin vieraskaukaloissa paremmin kuin omassa Tähtihallissaan. Kun vieraspeleissä saldo on toistaiseksi peräti kahdeksan voittoa yhdeksästä ottelusta, niin kotikentällä pelatuista viidestä matsista kolme on päättynyt tappioon. Tämän ”kotitaian” pitävyyttä testataan nyt alkuvuonna sitten todenteolla, sillä Blue Fox pelaa lauantain Pirkat-peli mukaan lukien vuoden alkuun viisi kotiottelua peräkkäin. Nämä ottelut näyttävät vahvasti myös suuntaa sille, millainen Blue Foxin runkosarjasijoitus tulee olemaan. Pudotuspeleihin Uudenkaarlepyyn ylpeys näyttää olevan punnertamassa melko varmasti.

Blue Foxin tehokkaimpia pistenikkareita ovat olleet alkukaudella Anton Kallvik (13+7=20) ja Tero Saaristo (12+8=20). Myös kokenut kehäkettu Johnny Ojala (8+7=15) osaa edelleen tehdä pinnoja.

Millainen Pirkat från Birkala sitten lauantaina Tähtihalliin saapuu? Ainakin takuulla yllätysvalmis nippu, sillä takana on viittä vaille onnistunut ryöstöretki sarjakärki LaSB:n kotiluolaan ennen joulua (harmillinen tappio jatkoajalla) sekä pelinälkää taas kasvattanut parin viikon joulutauko. Pirkat haluaa lisää pisteitä laariinsa ja taistella tosissaan putoamista vastaan kevätkaudella. Syyskausi osoitti, että Pirkoille pärjääminen tässä sarjassa on mahdollista. Oppirahat on nyt maksettu ja uudelle sarjatasolle totuttauduttu – nyt on aika alkaa lunastaa palkintoa hyvistä esityksistä myös pisteiden muodossa.

– Mukava päästä joulutauolta takaisin kaukaloon kirmaamaan. Blue Fox tunnetusti pelaa kurinalaista puolustuspeliä (vähiten päästettyjä maaleja), siihen pitää pystyä vastaamaan. Erityisesti odotan entisen ketjukaverin Ville Rynnäksen kohtaamista, Pirkkain puolustaja Oskari Koivisto (kuvassa) sanoo.

Sitkeäksi äitynyt flunssa asettaa toistaiseksi vielä pienen kysymysmerkin Koiviston pelaamisen ylle, mutta toivotaan, että se on voitettu viikonloppuun mennessä ja Oskari nähdään myös kaukalon puolella taistelemassa voitosta Pirkkain puolesta.

Uudessakaarlepyyssä on jälleen hyvä mahdollisuus Pirkoille näyttää, mistä puusta se on veistetty. Luvassa on varmasti hieno Divari-ottelu Tähtihallin tuikkeessa. Kenen tähti loistaa kirkkaimmin, se nähdään lauantaina kello 16 alkaen. Molemmilla joukkueilla on lauantain jälkeen tiedossa pelit myös sunnuntaille, joten siinä mielessä puntit ovat tasoissa.

Ottelun tulospalvelu: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/blue-fox-pirpi/8699/299 

 

Su 3.1. kello 15.00 Pirkat – ÅIF

Pirkkain tammikuu on varsin kotiotteluvoittoinen, kun Pirkkalassa pelataan tässä kuussa peräti viidesti. Niistä ensimmäinen on edessä sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu sipoolainen Ådalens IF. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa alkukaudesta ÅIF piti pisteet kotonaan Pirkkain romahdettua ottelun lopussa. Sen jälkeen on paljon vettä virrannut erilaisissa joissa, ja Pirkatkin on saanut alle onnistuneita 60-minuuttisia. Sellaista jahdataan tietysti sunnuntainakin, mikä antaa mahdollisuudet mihin vaan – kuten toistaiseksi viimeisin kotiottelu marraskuun lopussa SB Vaasaa vastaan osoitti.

– Åiffia vastaan lähetään ainakin pelaamaan parempi kolmas erä kun viime kerralla. Taitoa sieltä löytyy. mutta toivotaan, että Ingman-areenan pojat on jäässä sunnuntaina, Oskari Koivisto heittää.

ÅIF starttaa oman kevätkautensa Pirkkalassa, joten kysäisimme sipoolaisten päävalmentajalta Tomi Tarpiolta, miten taukoa on heidän leirissään vietetty.

- ÅIF on levännyt ja harjoitellut hyvässä suhteessa. Mielekkyyden säilyttämiseksi toimme tekemiseen kokonaan uusia ulottuvuuksia, ja se tuntui toimivan. Fiilis joukkueessa on todella hyvä. Lisäksi meillä oli marraskuussa peräti yhdeksän ottelutapahtuman ruuhka, jonka seurauksena taukoa on myös pystytty käyttämään kolhuista toipumiseen ja kuntoutumiseen, Tarpio kertoi.
Sipoolaiset tulevat Pirkkalaan takit tiukasti napitettuina, ainakin mikäli päävalmentajaa on uskominen.
- Pirkkojen otteet ovat olleet melko hyvät koko kauden. Joukkueet ovat erilaisissa tilanteissa, mutta molemmat tarvitsevat pisteitä. Odotan hienoa, rehtiä ja hyvää salibandytapahtumaa.
Millaisia asioita ÅIF-käskijä nostaa esille sunnuntain kotijoukkueesta?

- Kamppailupelaaminen, periksiantamattomuus ja sitkeys.
Näitä kaikkia osa-alueita Pirkat tarvitsee varmasti myös sunnuntaina. Niiden lisäksi jos ”kauppalistalta” löytyvät ainakin tehokas viimeistely, onnistuneet erikoistilanteet ja kotiyleisön vankka tuki, niin sunnuntaina Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen ”market-reissulta” kotijoukkueen kärryyn voi tarttua pari kappaletta Divarin sarjapisteitä. Alennuksessa ne eivät kuitenkaan koskaan ole, se tiedetään Pirkkain leirissä jo varsin hyvin. Niinpä sunnuntainakin pitää olla valmis iskemään kaikki likoon Pirkkalan kotiareenalla.
- Peli LaSB:ia vastaan ja aikasemmat voitetut pelit ovat osoittaneet sen, että voidaan hyvänä päivänä voittaa tässä sarjassa mikä tahansa jengi. Loppukaudesta nähdään syyskaudella oppirahat maksanut tuplasti miehekkäämpi Pirkkalauma!, Koivisto lupaa.
Yhden anekdootin verran hän haluaa palata vielä Lammille.
 – LaSB-pelin tappiota lievensi se, että tein enemmän tehopisteitä kun pikkuveli.
Jos jollekin jäi vielä epäselväksi, niin Oskarin pikkuveikka Arttu viilettää lammilaisten riveissä…

ÅIF-ottelussa Pirkoilla on tarjota yleisölle pari uutta kivaa juttua. Uutuutena voit ostaa peliin myös mobiililipun ZUPticketin kautta. Lisäksi odotettu lahjakorttiarvonta tekee paluun: kaikkien katsojien kesken arvotaan PlusKatsastuksen lahjoittama lahjakortti toisella erätauolla.

Tähän kun lisätään kaukalossa nähtävä huippujännittävä salibandyn Divari-ottelu, niin kaikki ainekset hyvälle sunnuntaipäivälle Pirkkalassa ovat olemassa. Tervetuloa katsomoon, mökää mökkiin!

Liput: 6 euroa / 5 euroa (opiskelijat, eläkeläiset, Pirkkain jäsenet)

- maksu käteisellä lippuluukulta tai mobiilisti  ZUPticketin kautta

 

Pirkkain junioreille jäsenkortilla vapaa pääsy!

Kommentit on suljettu.