:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Mar 25 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
laaksonen_laukoo
Edustus, miehet

Ennakko: Waasaa ja Welhoja

Viime lauantaina makean vierasvoiton Joensuusta hakenut Pirkat jatkaa Divarin ottelujaan tulevana viikonloppuna. Edessä on tuplapelit, joiden jälkeen Pirkat vetäytyykin kolmen viikon ottelutauolle. (Naisten MM-kotikisojen takia salibandysarjoissa ei pelata otteluja.)

Viikonloppuna Pirkat kohtaa kaksi joukkuetta, jotka tarvitsevat kipeästi täydennystä pistepussiinsa, kuten tietysti tarvitsee Pirkatkin. Molemmista peleistä onkin varmasti tulossa hienot, eikä tapahtumia taatusti tule puuttumaan.

 

Pirkat – SB Vaasa la 28.11. kello 17 Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Lauantaina tämän kalenterivuoden viimeisessä kotiottelussa Pirkkain vieraaksi saapuu SB Vaasa. Kauden alussa yhdessä hämeenlinnalaisjoukkueiden kanssa aivan Divarin terävimpään kärkeen arvioitu pohjalaisnippu aloitti kauden kaikkien yllätykseksi tylyllä kahdeksan pelin tappioputkella. Sittemmin kurssi on korjaantunut ja Vaasa-laiva on napannut vastineeksi nyt neljä voittoa peräjälkeen.

Numerollisesti liki kaikkia SB Vaasan alkukauden pelejä on leimannut tasaisuus: ottelut ovat päättyneet pääsääntöisesti vain 1-2 maalin erolla lukuunottamatta viime viikonloppua, jolloin SB Vaasa nappasi kaksi murskavoittoa identtisin 10-4-numeroin Loviisasta ja Sipoosta.

Pirkkalassa kuitenkin voi olla taas paluu pienten marginaalien Divari-vääntöön, sillä vastaan asettuu viime lauantain onnistuneesta Joensuun-ottelusta virtaa saanut Pirkat, joka janoaa kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

– Kova peli on varmasti tulossa ja heikon alkukauden jälkeen Vaasa on ottanut monta voittoa putkeen. Vaaditaan ehjää 60-minuuttista ja tehokasta viimeistelyä, jotta saadaan pinnat, arvioi Pirkkain hyökkääjä Jari Laaksonen (kuvassa).

Nyt kaivataan myös kotiyleisön tukea. Lauantaina voi Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen lehtereillä huutaa surutta äänensä käheäksi, sillä aikaa palautua on reilusti yli kuukausi (seuraava kotipeli on 3.1.). Pirkat tarvitsee ja ansaitsee nyt jokaisen katsojan täyden tuen taistelussa Divarin sarjapisteistä.

– Toivotaan että saadaan lauantaina kotiyleisöä hyvin paikalle kannustamaan, jotta saadaan fiilistä ja raavitaan se ensimmäinen voittokin kotiluolasta!, Laaksonen sanoo.

SB Vaasalle tervetuloa Pirkkalaan! Älkää eksykö matkalla, että päädytte oikeaan paikkaan (nettisivuillaan seura puhui nimittäin Tampereelle tulemisesta…)

Liput: 6 e / 5 e (alennus Pirkkain jäsenille, opiskelijoille, eläkeläisille ja 7-16-v. lapsille)
Pirkkain juniorit jäsenkortilla ilmaiseksi

Loppukauden kausikortit 20 euroa, myynnissä ottelun lipunmyynnissä!

Ottelun tilastoseuranta: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sb-welhot-pirpi/8688/299?id=2835&name=PirPi

 

SB Welhot – Pirkat su 29.11. kello 18 Ahmon koulu, Siilinjärvi

Lauantain kotiottelun jälkeen sunnuntaina on suuntana Savo, kun Pirkat matkustaa pyhäillan otteluun kuopiolaisen SB Welhojen vieraaksi. Otteluun oman mausteensa tuo se, että Welhojen perinteisen kotipyhätön Kuopio-hallin sijaan ottelu pelataan naapurikunnassa Siilinjärvellä Ahmon koululla. Kotiedun suhteen puntteja tasoittaa, että Pirkkain toiminnanjohtaja Iiro-Pekka Airola on käynyt yläasteensa samassa rakennuksessa ja pyristellyt samassa salissa aika monet salibandytreenitkin, mutta ei siitä sen enempää…

SB Welhot on ollut viime kausien suurimpia menestyjiä Divarissa. Se on karsinut liigaan kahtena peräkkäisenä keväänä, mutta pääsarjan säppi on toistaiseksi pysynyt savolaisilta kiinni.

Toissa kaudella SB Welhot sijoittui Divarissa toiseksi heti nousija-SalBan jälkeen ja haastoi liigakarsinnassa OLS:n, häviten kuitenkin otteluvoitoin 1-3. Viime kaudella Welhot otti hyödyn irti uudesta sarjasysteemistä eli pudotuspeleistä: runkosarjassa kuopiolaiset olivat vasta seitsemänsiä, mutta playoffseissa se pudotti ensin LaSB:n ja sitten Steelersin. Divari-finaaleissa M-Team oli parempi ja lunasti liigapaikan, mutta Welhot pääsi yrittämään nousua vielä TPS:ää vastaan. Noissa otteluissa Welhoilta kuitenkin unohtui, miten tehdään maaleja, ja kahden ensimmäisen osaottelun nollapelin siivittämänä turkulaiset pitivät paikkansa liigassa.

Kesällä SB Welhojen kokoonpanoon tuli jonkin verran muutoksia, ja tämä kausi on kuopiolaisilta alkanut ailahtelevasti. Welhojen valmentaja Jani Lipsanen sanoikin joukkueen uutisissa, että Siilinjärveltä on raavittava pisteet. Tähän on toki varmasti sanansa sanottavana niin Pirkoilla kuin jo lauantaina Siilinjärvellä vierailevalla Erä Akatemialla, ja sehän tästä urheilusta niin kiinnostavaa tekeekin!

– Reissupeli on taas tiedossa, mutta mitäs sitä hienompaa sunnuntaina tekisi kuin käydä ryöstöretkellä pitkän matkan päässä, Jari Laaksonen tuumii viitaten viime lauantain kokemuksiin Joensuusta.

Josba-ottelun jälkeen Pirkkain valmentaja Jani Vatanen intoutui lausumaan, että kahden sarjapisteen kanssa sitä matkustaa mielellään kotiin vaikka Siperiasta. Totta varmaan sekin, mutta tällä kertaa pysytään kuitenkin Suomen rajojen sisällä.

Jari Laaksosella on sunnuntain ottelussa mukana myös pieni henkilökohtainen panos.

– Erityisesti odotan entisen kämppiksen Taskisen Ollin kohtaamista. Mies on noussut yhdeksi divarin kärkihyökkääjistä, terveisiä vaan!, Laaksonen viestittää Savon suuntaan.

Ottelun tilastoseuranta: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/pirpi-sb-vaasa/8682/299?id=2835&name=PirPi

Kommentit on suljettu.