:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Tam 21 / 2016
  • Kommentit poissa käytöstä
Valkeejärvi_Tatu
Edustus, miehet

Ennakko: HaNi-hallista haetaan hunajata

SBS Wirmo – Pirkat pe 22.1. kello 19.00 HaNi-halli, Mynämäki

Pirkat ja SBS Wirmo ottavat varaslähdön Divari-viikonloppuun jo perjantaina. Viikon viimeisen arkipäivän kunniaksi Pirkoilla lastattu Järvensivun bussi ottaa suunnan kohti Mynämäkeä, jossa joukkuetta odottaa nälkäinen kotijoukkue  ja varmaan myös mukavan innostunut kotiyleisö. Tarjolla on todellinen neljän pisteen ottelu sanan varsinaisessa merkityksessä – perusteluita kaipaaville riittänee vilkaisu Divarin sarjataulukkoon.

Pienenä anekdoottina kerrottakoon, että HaNi-hallin nimi tulee Hannu Niemeltä, joka on kyseisen hallin rakennuttanut ja toimii nykyisin sen yrittäjänä. Halli on osaltaan taannut SBS Wirmolle hienot puitteet ja pienelle paikkakunnalle muhkean salibandybuumin. Tällaisia hannuniemiä suomalainen salibandy ja muukin urheilu tarvitsee, siitä iso hatunnosto Pirkkalankin suunnalta! (Sallittakoon myös tähän kohtaan otsikossa vain hiukkasen ontuva ”hunajata”-vertaus, onhan SBS Wirmolla olemassa oleva TPS-yhteys farmisopimuksen kautta.)

Sitten itse otteluun ja sen asetelmiin. Pirkat on nyt vuodenvaihteen molemmin puolin pannut hanakasti kapuloita vastustajien rattaisiin, ja taistellut ÅIF-peliä lukuunottamatta jokaisessa ottelussa voitosta. Valitettavasti pistepussi ei ole karttunut toivottuun tahtiin, kun tiukat ottelut ovat kääntyneet vastustajille paria tasapeliä lukuunottamatta. Joka tapauksessa Pirkat on esityksillään osoittanut kykenevänsä pelaamaan Divari-tason salibandya. Nyt alkaa olla sitten aika lunastaa niitä hedelmiä myös pisteiden muodossa, vaikka väkisin.

Pirkat on putoamistaistelussa, kuten tiedetään, mutta ruusuilla tanssimista ei ole ollut kotijoukkue SBS Wirmonkaan kausi. Wirmo on samaisen piinaavaan putoamisviivan alla kuin Pirkatkin, tosin neljän pisteen verran edellä. SBS Wirmon kauden alku oli liki yhtä synkkä kuin Pirkoilla: mynämäkeläiset hävisivät ensimmäiset kuusi otteluaan. Kelkka kääntyi itse asiassa juuri Pirkkalassa, kun Wirmo vei tiukan ottelun edukseen lokakuussa 6-8.

Nyt Pirkoilla on siis todellinen revanssin paikka mynämäkeläisten omassa kotiluolassa. Toki HaNi-halli ei ole helppo paikka, sen ovat käyneet tällä kaudella toteamassa (ja häviämässä) SB Welhot, ÅIF ja Loviisan Tor. Pirkat on kuitenkin kasvanut todella sisukkaaksi joukkueeksi, ja on näyttänyt oman vaarallisuutensa myös vieraskentillä, joten perjantain otteluun lähdetään varsin tasapäisistä lähtökohdista. Vain yksi asia on varmaa: kumpikaan joukkue ei halua hävitä mistään hinnasta.

Pirkkain hyökkääjä Tatu Valkeejärvi (kuvassa) on muun ryhmän tavoin lähdössä HaNi-hallille itseluottamusta puhkuen.

– Odotan tiukkaa ja vauhdikasta peliä, mistä tuodaan pisteet Pirkkalaan, Valkeejärvi ennakoi.

SBS Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kertoo joukkueensa pelanneen edellisessä ottelussa Steelersiä vastaan huonon alun, joten nyt valmistautumiseen kiinnitetään siellä erityistä huomiota.

– Täytyy tiedostaa Pirkkain vahvuudet, mutta toisaalta pyrittävä viemään ottelu läpi omilla vahvuuksillamme. Viime kohtaaminen oli jo fyysinen ja reilu vääntö, joten varmaan odotettavissa samanlainen. Kova taistelu ja uhrautuva peittopeli omassa päässä ja pallollisessa pelissä huolellisuus ja aktiivisuus ovat asioita, joihin pyritään, Seppinen tuumaa.

Pirkat on pelannut useimissa viime otteluissaan voitoista ja ottelut ovat päättyneet joko tasapeliin tai niukkoihin maalin tappioihin. Miten tiukat marginaalit käännetään oman joukkueen eduksi?

– Hyvä henki päälle jo alkulämmöistä, että tulee oikeanlainen rentous peliin, niin kyllä ne pelit sieltä voitoiksi muuttuu, Valkeejärvi vakuuttaa.

Ottelun tilastoseuranta: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/sbs-wirmo-pirpi/8726/299

Kommentit on suljettu.