:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Maa 19 / 2018
  • Kommentit poissa käytöstä
naisten-joukkue
Edustus, naiset

Naisten edustuksen kausi paketissa

Naisten edustus 2017

Kun kauden ainoana mitattavana tavoitteena oli saavuttaa liiganousu niin ei kautta voi kovin onnistuneena pitää. Päällimmäisenä mielessä on pettymys kun yhdessä sovittuun tavoitteeseen ei päästy. Syyllistä tulokseen ei kaukaa tarvitse hakea kun loppupeleissä tuloksesta vastaa aina päävalmentaja, joten kiertelemättä ja kaartelematta rehellisesti voi vaan todeta että nyt meni vihkoon. Tarkempia syitä kauden lopputulokseen (neljäs sija) on varmasti useita, mutta päällimmäisenä esiin nousee kyllä joukkueen harjoittelun painopisteet. Tästä on nyt oppirahat maksettu ja painopisteitä harjoittelussa muutetaan ja samalla vaatimustasoa tullaan varmasti nostamaan tulevalla kaudella.

Ohjaavana tekijänä tämän kauden harjoittelussa joukkueella oli hyvin vahvasti pallollisen pelaamisen kehittäminen ja siltä osin voidaan sanoa, että siinä onnistuttiin vaikka joukkueesta puolet meni uusiksi kesän aikana. Sarjan paras maalisuhde sekä ylivoimaisesti eniten tehtyä maaleja antaa hyvät eväät jatkoa ajatellen. Vaikka tällä hetkellä pettymys on suuri niin isommassa kuvassa tämä oli varmasti kokonaisuutta ajatellen hyväksi, jotta pelaajille saadaan paremmat lähtökohdat siirryttäessä pääsarjaan, jotta ei toisteta seuran edellisiä kauden mittaisia visiittejä pääsarjoissa (miesten liiga ja miesten divari).

Tulevan kauden suunnittelu on jo käynnissä täysillä ja ensi vuonna alkava naisten pääsarjauudistus tulee muuttamaan myös naisten 1.divisioonan sarjajärjestelmää. Tästä syystä tulevan projektin periodi tulee olemaan kahden vuoden mittainen kun ensi kautena ei ole mahdollista nousta sarjaa ylemmäksi. Tosin kaudeksi 19-20 nykymuotoinen 1. divisioona liitetään osaksi naisten pääsarjaa NLB-nimellä, josta on mahdollista kauden lopuksi myös nostaa mestaruuskannua. Kokonaisuutena tämä muutos myös mahdollistaa nyt kokonaisvaltaisemman pelaajien kehittämisen, jotta joukkue olisi valmis kauden 2019-20 päätteeksi taistelemaan tosissaan Suomen mestaruudesta.

Isona apua kauden läpiviennissä on ollut iso tukijajoukko, joiden tuesta nauttiminen on ollut etuoikeus. Ilman teidän tukea ja vapaaehtoistoimintaa ei tästäkään kaudesta olisi tullut mitään.

 

Kiitos ja anteeksi kaudesta,
Mikko Kivioja
päävalmentaja

Kommentit on suljettu.