:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Mar 28 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
antti_jaakkonen
Edustus, miehet

Pirkat kaivoi makean kotivoiton

Pirkat – SB Vaasa 5-4

Jo Juice Leskinen tiesi aikoinaan laulussaan, missä menee raja, jossa Vaasankin veri vapisee. Tarina ei kerro, raikasiko Juice tänään ennen peliä kotijoukkueen kopissa Pirkkalassa, mutta yhtä kaikki: Pirkat nappasi kauden ensimmäisen kotivoiton SB Vaasan kustannuksella 5-4 (1-1, 4-2, 0-1).

Kuten numerot kertovat, lauantai-illassa nähtiin todella tiukka Divari-trilleri, joka huipentui kotijoukkueen kannalta iloisesti.

Ensimmäisessä erässä torjunnat jakautuivat 12-2 Pirkkain hyväksi, mutta hyvän torjuntavireen kotijoukkueen maalilla löytänyt Aki Hänninen viihtyi pommituksessa oikein mainiosti. Kaikkiaan Hänniselle kirjattiin ottelussa 33 torjuntaa, joiden joukkoon mahtui pari upeaa ”gamesaveria”. Niitä joukkue tarvitsee voittaakseen, ja niitä se sai.

Yksi ottelun käännekohtia oli myös toisessa erässä viiden minuutin ylivoima, jonka aikana Pirkat sai tehtyä kaksi maalia – toki päästettyään sitä ennen Vaasan iskemään kertaalleen alivoimalla. Vaikka av-maali tasoitti pelin 3-3:een, Pirkat ei lannistunut, vaan käytti loppu-yv:n tehokkaasti hyväkseen.

– Eka erä oltiin vähän jopa jyrän allakin, mutta siinä Kusti (maalivahti Hänninen) piti meidät mukana ja päästiin 1-1:ssä erätauolle. Toisessa erässä joukkueen peli alkoi paranemaan huomattavasti ja tänään saatiin ylivoimallakin aikaan maaleja, niin siinä oli hyvät voiton eväät jo kasassa, Antti Jaakkonen sanoi Pirkat-TV:n haastattelussa.

Kaksi maalia tehnyt Jaakkonen palkittiin ottelun parhaana pelaajana kultaisella K-Rauta-mitalilla. Hopeaa koppasi Hänninen ja pronssimitali meni SB Vaasan Kevin Nylundille. Pirkkain nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Jere Rantanen.

Tulos oli makeaa mannaa Pirkoille, joille tähän asti kotiottelut ovat sujuneet tappiollisesti useammasta hyvästä ja tiukasta väännöstä huolimatta. Nyt sitten sekin ”kotiapina” on pudotettu selästä, ja tästä on hyvä jatkaa Divari-kautta.

– Joka jätkä halusi tänään voittaa oikeasti. Nyt on varmaan syksyn myötä huomattu, millaista ilmettä se vaatii, että täällä Divarissa näitä pelejä voidaan voittaa. Nyt kun on voitettukin muutama, niin lopussa ei johtoasemakaan enää niin kipsaa, Jaakkonen jatkoi.

Jobinpostiksi pitää kirjata luottopuolustaja Marko Vähätalon loukkaantuminen ensimmäisessä erässä. Hän sai ensimmäisessä erässä vastustajan kyynärpään ylähuuleensa sillä seurauksella, että miehen piti käydä tikattavana.

Kun tämä juttu aloitettiin Juice Leskisellä, niin mennään samalla aasinsillalla sitten loppuun asti. Heti huomenna sunnuntaina Pirkat matkaa Juicen syntyseuduille Savoon. Ihan ei sentään lauleta ”Juankoski here I come”, mutta 40 kilometrin päähän päästään, kun kuopiolainen SB Welhot asettuu vastaan naapurikuntaan Siilinjärvelle viedyssä ottelussa.

– Huomenna (sunnuntaina) on taas voiton paikka. Vastassa on joukkue, joka on suurinpiirtein samoilla sijoilla sarjataulukossa ja jota vastaan pystytään voittamaan. Ei tässä voi kuitenkaan lähteä leijumaan, sillä yhtään peliä tässä sarjassa ei varmasti voiteta takki auki, Jaakkonen totesi napakasti.

Savon-vierailun jälkeen Pirkoille tuleekin kolmen viikon pelitauko, kun Tampereella pelataan naisten MM-kisat ja ne rauhoittavat pääsarjat tyystin. Ennen vuodenvaihdetta Pirkat pelaa enää 19.12. Lammilla, jonka jälkeen edessä onkin sitten vuodenvaihteen jälkeen tiukka rypistys – esimerkiksi tammikuussa on edessä viisi kotiottelua!

 

Ottelun tilastot: http://floorball.fi/tulokset/#/ottelu/pirpi-sb-vaasa/8682/299

Antti Jaakkonen Pirkat-TV:n haastattelussa:

 

Ottelun maalikooste:

 

Tämän jutun valokuva: Topi Naskali/Salibandyliiga

Kommentit on suljettu.