:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Tam 27 / 2016
  • Kommentit poissa käytöstä
laaksonen_laukoo
Edustus, miehet

Taivutetaanko terästä vai tullaanko perästä?

Pirkat – Steelers su 31.1. klo 15 Pirkkalan vapaa-aikakeskus

Vuoden 2016 ensimmäinen kuukausi saapuu päätöksensä sunnuntaina, ja sen kunniaksi pelataan salibandyn Divarin iltapäiväottelu, jossa Pirkkalan Pirkat saa vieraakseen Hämeenlinnan Steelersin.

Ennakkosuosikkia sunnuntaille ei tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa. Pirkkain pistepussi on jäänyt laihanlaiseksi vahvasta haastamisesta ja tiukoista otteluista huolimatta, ja joukkue majailee tällä hetkellä Divarin sarjataulukon kellariosastolla. Steelers puolestaan porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa ja teräsmiehet ovat betonoineet asemansa sarjakakkosena.

Alkaakin näyttää siltä, että Divarin runkosarjan voitto alkaa olla kahden kauppa. Steelersin edellä on vain toinen hämeenlinnalaisjoukkue Lammin Salibandy neljän pisteen päässä. Nähtäväksi jää, riittääkö aika tuon eron kirimiseksi umpeen, niin vahvaa on nimittäin ollut LaSB:nkin meno. Steelerskin on joutunut taipumaan LaSB:lle niin kahdessa Divarin kuin yhdessä Suomen cupin ottelussakin.

Mutta vielä tärkeämmistä sijoituksista pelataan Pirkkain leirissä. Pirkoilla on pelaamatta vielä kuusi ottelua ja näissä jaossa on siis 12 pistettä. Raaka fakta on se, että noista tarjolla olevista pisteistä olisi raavittava omaan pussiin mieluusti kaikki, sillä tällä hetkellä Pirkoilla on kirittävää viimeiseen säilyjän paikkaan kahdeksan pistettä. Divarissa onkin käynnissä armoton putoamistaistelu, kun kauden päätteeksi peräti kolme joukkuetta joutuu jättämään sarjan.

Jos esiin nostetaan yksilöitä, ei voi olla mainitsematta Steelersin nuoria Ville Lastikkaa ja Nico Jonaesonia. Koko sarjan pistepörssiä selvällä erolla johtava Lastikka on mättänyt Divarissa tähän asti 49 pojoa, ja puolen sadan tehopisteen rajapyykki paukkunee jo ennen Pirkkalan-reissua, kun jo perjantaina Steelers isännöi Loviisan Toria. Lastikkaa viedään kovaa vauhtia liigakentille, eikä tarvinne olla kovin kummoinen salibandy-Sherlock ennustaakseen, että ensi kaudella Lastikka pelaa pääsarjassa – jos ei Steelersin riveissä, niin sitten seurasiirron kautta.

Lastikkaa komppaa toinen nuorukainen Nico Jonaeson, joka on myös koko sarjan pistepörssin top-5:ssä. Omalta osaltaan Steelersin tulivoimaa vahvistaa vielä uusvanha nimi Iiro Nurminen, joka palasi Divari-kentille kesken kauden. Nurminen on nyt pelannut neljä peliä kahden pinnan keskiarvolla.

Yksilöt ovat yksilöitä, mutta edelleen joukkuepelistä on kuitenkin kysymys. Se onkin selvää, että nyt Pirkkain on lyötävä peliin ihan kaikki. Joukkue on osoittanut kauden vanhetessa sitkeytensä sekä kykynsä puristaa itsestään tehoja irti. Aina onnetarkaan ei ole ollut Pirkoille myötä, mutta sitä ei auta jäädä murehtimaan, vaan on vain mentävä eteenpäin kliseisesti vaihto kerrallaan.

Taivutetaanko terästä vai tullaanko perästä? Siinä ovat Pirkkain näkökulmasta askelmerkit sunnuntaille. Usko on kova siihen, että onnistuneella omalla tekemisellä ja kotiyleisön vahvalla tuella teräskin on taivutettavissa.

Luottamus onkin vahva, että Pirkat taistelee aivan loppuun asti jokaisessa tilanteessa, eikä työhaalareita heitetä nurkkaan missään vaiheessa. Kovassa taisteluasenteessa piilee Pirkkain mahdollisuus, ja sitä joukkueesta kyllä löytyy, kunhan se vain saadaan kaivettua esille.

Oman osansa tässä taisteluasenteen kaivuutyössä voi tehdä kotiyleisö, jolta toivotaan rajusti tukea Pirkkain taakse. Tässä ottelussa ei ole mitään tekosyitä jäädä kotiin, sillä otteluisäntä LähiTapiola Pirkanmaa tarjoaa kaikille vapaan pääsyn Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen lehtereille!

Ota mukaan siis kaikki tutut ja naapurit ja tulkaa katsomaan yhdessä huippusalibandya. Vauhtia, viihdettä ja käänteitä on luvassa takuuvarmasti enemmän kuin keskiverto-Hollywood-leffassa!

 

Otteluisäntä:

lahitapiola_pirkanmaa
tarjoaa kaikille vapaan sisäänpääsyn!

 

Ottelutapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1518421955119977/

 

Tervetuloa!

Kommentit on suljettu.