:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Huh 02 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
Naama
Blogi

Toiminnanjohtajan blogi: Hyppy tuntemattomaan

Siitä alkaa olla puolisen vuotta, kun vastaamattomia puheluita selatessani huomasin Pirkkain puheenjohtajan Toni Rantasen soittaneen. Olin odotellut malttamattomana puhelua jo tovin sen jälkeen, kun olin käynyt työhaastattelussa Pirkkain toiminnanjohtajan pestiin. Toivoin parasta, pelkäsin pahinta, mutta ei auttanut: painoin vihreää luuria ja annoin hälyttää.

Muistan varmaan loppuelämäni, missä olin ja millainen sää oli, kun sain kuulla tulleeni hakijoiden joukosta valituksi Pirkkalan Pirkkain toiminnanjohtajaksi. Jo koko siihenastinen prosessi hakuilmoituksen bongaamisesta hakemuksen lähettämiseen, haastattelukutsun saamiseen ja haastattelussa käymiseen oli ollut minulle hyppy tuntemattomaan, mutta nyt tiesin, että edessä olisi vielä isompi loikka. Olin jo päästänyt puomista irti ja tullut vauhtimäkeä alas. Nyt olin hyppyrin nokalla. Edessä oli ponnistus, joka oli tehtävä toivoen, että alas päästään sitten joskus vähintään tasajalkaa, mieluummin toki tyylikkäällä telemarkilla.

Hyppy tuntemattomaan oli sikälikin konkreettinen kuvaus, että lokakuun lopulla seurassa työt aloittaessani pomppasin liikkuvaan junaan. Pirkkain suurimman jaoston salibandyn kilpailukausi oli juuri alkanut, joukkueiden harjoitukset pyörivät ympäri Pirkanmaata, otteluita ja turnauksia oli jatkuvasti, ja joka paikassa pörräsi intohimolla tekeviä ihmisiä Pirkkain logo rintapieleen painettuna. Itse yritin samaan aikaan ottaa hommastani haltuun mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa, että olisin ainakin niin vähän kuin suinkin jarruttamassa seuramme tekijöiden keskittymistä olennaiseen.

Pikkuhiljaa tutuksi ovat tulleet arkisissa askareissa tarvittavat käytännöt, rutiinit, ohjelmat ja asiat. Osa niistä on tullut eteen ajan myötä ns. rivien välistä, kenties osin sattumankin kautta, mutta jokainen päivä on ollut takuulla erilainen ja koko ajan on oppinut jotakin uutta. Se onkin yksi elämäni epävirallisista motoista: joka päivä on opittava jotakin uutta! Se voi olla pienikin juttu, mutta se pitää tällaisen perusuteliaan ihmislapsen liikkeellä. Uusien asioiden puutteesta tässä hommassa ei ole ainakaan päässyt valittamaan, mikä on hieno juttu!

Urheiluseuralla on kuitenkin yksi tärkein voimavara, jota ei voi oppia manuaaleista, ei kirjoitetuista ohjelapuista eikä edellisvuoden tiedostoista kertaamalla. Nimittäin ihmiset. Urheiluseura on yhtä kuin ihmiset, eikä urheiluseuraa olisi ilman ihmisiä. Niin on Pirkoissakin. Tässä seurassa hienoutta on vielä se, että meitä ei olekaan ihan vähän, vaan olemme osa todella monen pirkkalalaisen ja vähän lähikuntien perheidenkin arkea – ja toivottavasti joskus sitä juhlaakin.

Onkin ollut siis jonkin verran opettelemista ihmisten rooleissa, kuka tekee mitä ja missä, kuka olikaan minkä niminen ja minkä näköinen, mutta uskaltaisin väittää, että pikku hiljaa tämäkin Pirkkain ”ihmispalapeli” alkaa pään sisällä löytämään oikeille urille. Olen päässyt tekemään jo yhteistyötä monen hienon Pirkkain toimijan kanssa. Toivon, että jatkossa tekemisen vauhti vain kiihtyy ja pääsen eri tavoin auttamaan yhä useampaa Pirkkain jäsentä seuramme toimintaan liittyvissä asioissa.

Kun siitä ponnistuksestani tuntemattomaan alkaa olla kohta se puoli vuotta, itse arvioisin, että vielä liidetään tukevasti ilmassa. Ehkä yhä sitä aivan optimaalisinta lentoasentoa hakien, mutta kuitenkin hyvin edeten ja tuulta halkoen. Lento on jo aika vakaata. Se alastulo siintää jossain kaukana tulevaisuudessa, ja jääköön ajan näytettäväksi, mitä tulee tyylipisteinä. Tässäkin hommassa voi pitää mielessä mäkihypyn tuomaroinnin totuuden: huonoimman ja parhaimman arvion voi pudottaa pois, tärkeintä on saada keskiarvo mahdollisimman ylös.

Tuon jatkossa Pirkkain asioita, työtäni ja kaikenlaista eteen tulevaa esille myös tämän blogin kautta, toki muiden viestintäkanavien lisäksi. Otan ilolla vastaan kaikki mahdolliset ja mahdottomilta tuntuvatkin ideat kaikesta Pirkkain seuratoimintaan liittyvistä asioista. Yhteystiedot löydät täältä.

Hyvää pääsiäistä kaikille!

 

Iiro-Pekka Airola
toiminnanjohtaja
Pirkkalan Pirkat ry

PS. Tehdään sinunkaupat viimeistään tässä vaiheessa, joten kutsukaa I-P:ksi.

 

Kommentit on suljettu.