:::: VALIKKO ::::

Pirkkalan Pirkat Ry

  • Tou 22 / 2015
  • Kommentit poissa käytöstä
Naama
Blogi

Toiminnanjohtajan blogi: Uusia tuulia

Ulos uskaltautuu aika ajoin jo pelkässä t-paidassa, kaupat mainostavat jäätelöä ja kuluva kouluvuosi vetelee viimeisiään. Ilmassa on selvät kesän merkit. Meillä Pirkkalan Pirkoissa se tarkoittaa sitä, että salibandyjaostossa kiivain kilpailukausi alkaa olla taputeltu ja on aika vetää hieman henkeä, ja puolestaan yleisurheilujaostossa ovat käsillä vuoden kiireisimmät hetket, kun käynnissä on valmistautuminen kesäkuun alussa starttaavaan lasten yleisurheilukouluun.

Salibandyjaoston osalta on vietetty jo kauden päättäjäisiä. Toki joukkueissa kesäkään ei tarkoita täydellistä lomaa, vaan siihen kuuluu monenlaista oheisharjoittelua sekä pallon kanssa että ilman. Pirkkain salibandyn alkukesään kuuluu myös lauantaina 13. kesäkuuta ABC Pirkkalan piha-alueella järjestettävä katusählyturnaus, jonka organisoinnista vastaa loppukesällä leirille Tshekkiin lähtevä 02-poikien joukkue. Lisätietoa katusählyturnauksesta saat täältä.

Ensi syksystä pirkkalalaisessa salibandyssa on tulossa historiallinen. Pirkoilla on ensi kertaa edustusjoukkueet valtakunnallisessa 1. divisioonassa sekä naisissa että miehissä. Naiset saavuttivat tavoitteensa upeasti voittamalla nousukarsinnat pääsiäisenä (ja voitettuaan sitä ennen lohkonsa sekä alku- että jatkosarjassa). Onnittelut vielä kertaalleen upeasta saavutuksesta!

Miesten sarjapaikan matka oli mutkikkaampi, vaikka kentällä sekin alkujaan tuli. SC Pirkanmaa United saavutti upeasti Divari-nousun voitettuaan 2. divisioonan pudotuspeleissä ja 1. divisioonan nousukarsinnoissa kaikkiaan kolme ottelusarjaa. SC PirU:lla ei ollut kuitenkaan yksinään mahdollisuutta tarttua valtakunnallisen sarjan haasteeseen, sillä seuran organisaatio on kapea ja pelaajat itse ovat pelaamisen ohella hoitaneet myös kaikki tausta-asiat. SC PirU kartoitti seurakumppania, ja keskusteluissa Pirkkain kanssa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen kaikkien osalta.

Yhteistyö on voimaa tässäkin asiassa. Tällä ratkaisulla kuitenkin turvataan urheilullisesti saavutetun divaripaikan pysyminen Pirkanmaalla. Alueelta on puuttunut joukkue miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ja nyt se tyhjiö pystytään täyttämään.

Kaksi edustusjoukkuetta valtakunnallisessa 1. divisioonassa tarkoittaa, että työtä on paljon edessä, mutta haaste on samalla hieno Pirkoille ja koko Pirkkalalle. Ensi kaudella pystymme tarjoamaan katsojille ison tukun vauhdikkaita ja kovatasoisia salibandyotteluita, ja esikuvia nuorille junioreillemme oman seuran edustusjoukkueissa.

Kesällä näkyvin osa Pirkkoja ovat pienet yleisurheilijat. Tiistaisin ja torstaisin keskuskentällä riittää vilinää ja vilskettä! 4-12-vuotiaille suunnattu yleisurheilukoulu on ilmoittautumisten perusteella saamassa tuttuun tapaan suuren suosion pirkkalalaisten lasten ja perheiden keskuudessa. Yleisurheilukoulun toimintaa parantaa täksi kesäksi saatu toinen viikottainen vakituinen vuoro keskuskentältä, ja myös ohjaajatilanne näyttää viime vuosia paremmalta. Tästä on siis hyvä lähteä Pirkkain osalta myös yleisurheilukesään 2015! Yleisurheilukouluun muuten mahtuu vielä mukaan, ilmoittautua voi yleisurheilu-sivujemme kautta.

Myös seuran hallinnossa on ilmassa hieman uusia tuulia. Johtokunnassa tapahtui muutoksia maaliskuun vuosikokouksessa, kun uusiksi jäseniksi valittiin Emma Kärki ja Teemu Kallio. Pois johtokunnasta jäivät omasta aloitteestaan Antonio Sormo ja Aino-Elina Erola. Myös pitkäaikainen rahastonhoitaja Anne Mäkinen jätti tehtävänsä vuosikokouksessa. Kiitokset heille kaikille työstä Pirkkain eteen!

Vuosikokouksessa päätettiin myös muutamista muutoksista seuran sääntöihin, jotka olivat käytännössä pitkälti vanhentuneiden käytänteiden ja sanojen uusimista nykyaikaisemmiksi. Konkreettisin muutos on se, että tilikausi muutettiin kalenterivuodesta aikavälille 1.5.-30.4., mikä vastaa paremmin seuran toimintaa. Seuraava tilikausi tehdään pidennettynä, ja seuraava tilinpäätös tulee kesällä 2016. Näin ollen jatkossa myös seuran vuosikokous pidetään loppukesästä tai alkusyksystä, eikä enää maaliskuussa.

 

Lämpimiä päiviä kaikille!

 

Iiro-Pekka Airola
toiminnanjohtaja
Pirkkalan Pirkat ry

Kommentit on suljettu.